Тънките и леки компютри най-накрая ще преминат границата от 5GHz. Това ще е възможно с новите флагмански процесори на Intel от 11-то поколение в серия U.

Те бяха представени по време на откриването на изложението Computex, като Core i7-1195G7 може да достигне 5GHz при едно ядро. Постижението става чрез технологията Turbo Boost Max 3.0.

Като част от новите си предложения компанията анонсира и i5-1155G7, който предлага по-високи тактови честоти спрямо предходния най-мощен модел в серията. Обичайно по времe на конференцията има много повече новости, но не и тази година.

Освен достигането на 5GHz, новите процесори не включват други изненади. 1195G7 включва четири ядра и осем нишки, както и 96 графични ядра Intel Xe по подобие на 1185G7.

Intel представи още и първия си 5G M.2 модул, който е разработен съвместно с MediaTek. Това е така, тъй като компанията продаде 5G бизнеса си на Apple. С новото решение производителите ще могат да вграждат 5G свързаност в преносимите си компютри.

Модулът поддържа работа с честотите от диапазона sub-6GHz и ще се появи в модели на Acer, ASUS, HP и други, по-късно през годината. Компанията показа и новия си 11-то поколение NUC (Next Unit of Computing). Очаква се той да е първият модел от този тип с поддръжка за пълноформатна видеокарта.

Въпросният NUC 11 Extreme ще бъде с 11-то поколение процесор от серия H. Сред останалите черти ще са Express 4.0 и Wi-Fi 6E.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *