Президентът на Huawei по мобилен бизнес Хуа Хегън съобщи някои подробности за следващия важен продукт на китайския технологичен гигант – смарт часовник със сензор за измерване на артериалното налягане. Устройството вече получи съответния лиценз от регулаторните медицински органи на Китай и сега започват неговите клинични тестове. Ако всичко премине успешно, Huawei ще представи потребителската версия на своя нов смарт часовник през втората половина на тази година.

Huawei извърши пробив в изследването на електрониката за носене в областта за измерване на артериалното налягане в областта на китката. Това е първият смарт часовник на Huawei, който може да измерва артериалното налягане и е официално регистриран като медицинско устройство“ заяви Хегън в своята страница в социалната мрежа Weibo.

Медицинската сертификация означава, че съвсем скоро смарт часовникът на Huawei ще бъде считан от лекарите като професионален инструмент за мониторинг на здравето. В този случай притежателите на новите модели Watch GT могат напълно да се откажат от тонометрите. Китайският производител е на мнение, че всички въпроси ще бъдат решени през следващите два-три месеца и новото устройство ще се появи но потребителския пазар до края на тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *