Днес курсът на водещата криптовалута превиши 50 хиляди щ. долара, което се дължи преди всичко на позитивните новини от криптовалутните борси, които засилиха интереса на инвеститорите. Ако тази тенденция се запази, то основната криптовалута ще продължи започнатото рали и нейната цена ще надхвърли 75 хиляди щ. долара.

Експертите по цифрови валути отбелязват, че ако цената на биткойна към края на месец август тази година се запази над 50 хиляди щ. долара, то има голяма вероятност котировките на основната криптовалута да достигнат нов исторически максимум (или максимуми) от 70 и дори до 75 хиляди щ. долара за 1 BTC.

Един от главните фактори за ръста на курса на биткойна е обновяването на блокчейн мрежите: хард форкът на Ethereum, предстоящото добавяне на смарт контракти в блокчейн мрежата Cardano през месец септември и софт форкът на Taproot през месец ноември тази година. Обновяването на блокчейн мрежите се счита за изключително позитивен фактор за развитието на криптовалутите и тяхната адаптация към все по-агресивните условия, което въодушевява както криптовалутната общност, така и големите участници на този пазар.

Позитивна роля изигра и изявлението на Twitter за внедряването на биткойна в екосистемата на тази социална мрежа. Да не забравяме, че PayPal официално даде достъп до криптовалутите и на своите клиенти от Великобритания, като досега същите права имаха само потребителите на територията на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *