За съжаление, автомобилните инциденти са много често срещани в България и по-голямата част от тях са причинени именно от човешка грешка. Стотици животи биват отнемани всяка година. Това е огромна мъка за семействата, които трябва да преминат през тази трагедия, да се сблъскат с бюрокрацията при търсене на права на близките при смърт при ПТП и да останат с тази загуба през целия си живот.

Тъй като здравето ви може да бъде изложено на риск, ако шофирате по несигурен начин, е изключително важно да водите колата си внимателно и да спазвате всички закони за движение.

По-долу са изброени най-честите причини за автомобилни катастрофи по света. Вижте кои са те, за да разберете какви действия можете да предприемате с цел да ги предотвратявате..

Разсеяност

Разсеяното шофиране става все по-голяма заплаха с всяка изминала година и е водещата причина за автомобилни катастрофи през последните десетилетия. На пътя трябва да забравите за обаждания, текстови съобщения, ядене, четене, оправяне на прическата и абсолютно всяко друго странично занимание, което може да струва животи.

Нетрезво състояние

Шофирането в нетрезво състояние е една от най-честите причини за инциденти по цялото земно кълбо и причинява на-много смъртни случаи. Ако сте пили нещо, вземете такси или дайте ключовете си на някой трезвен приятел. Не си струва риска.

Превишена скорост

Въпреки че може да е изкушаващо да преминете ограничението на скоростта, когато закъснявате, превишената скорост е сред най-често срещаните причини за инциденти. Ето защо трябва да устоите на желанието си и да останете в рамките на законовите ограничения.

Агресия

Превишаването на скоростта над границата и агресивното поведение на пътя могат да имат сериозни последствия. Важно е да отделите време и да запазите спокойствие, докато шофирате, за да избегнете ненужни инциденти, причинени от невнимание.

Нищо не е по-важно от живота и здравето на хората. И никое действие, което ги застрашава, не може да бъде оправдано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *