Преди няколко години милиардерът Илън Мъск е предложил на Apple да им продаде своята компания за електрически автомобили и батерии Tesla. Главният изпълнителен директор на „ябълковата“ компания Тим Кук обаче дори не се е съгласил на среща с него. Това съобщи самият Мъск в постинг в своя Twitter акаунт преди часове.

Предложението е било за цена, равняваща се на една десета от сегашната стойност на Tesla. То е направено преди няколко години – във време, което самият Мъск определя като „най-тъмните дни за програмата Model 3“ на автомобилната компания.

Туитът на Мъск е по повод вчерашната новина, че Apple готви собствена електрическа автономна кола и може да я пусне на пазара през 2024 година.

Във вчерашния си туит милиардерът постави под въпрос и верността на информациите, че Apple може да създаде революционна електрическа батерия, която да даде на тяхната кола много по-голям обхват с едно зареждане. Според новината, компанията е щяла да постигне това чрез т.нар. „моноклетъчен дизайн“. Мъск обаче заяви, че той е „електрохимически невъзможен“. Той окачестви информацията като „странна, ако е вярна“.

Също вчера беше съобщено, че Apple ще ползва в своята кола LiDAR технология за сканиране на заобикалящите обекти. Самият Мъск е крайно скептичен към тази концепция. С други думи, той очевидно не е бил впечатлен от вчерашната новина. За сега от Купертино не са коментирали нито вчерашната информация, нито днешните постинги на Илън Мъск.

И преди е имало слухове, че Tesla може да бъде продадена на компанията от Купертино, но това е първия път, когато самият Мъск споделя нещо по въпроса. Припомняме, че също в своя Twitter канал Мъск съвсем наскоро обяви, че е отворен към продажба на своя автомобилен производител. Без обаче да уточнява дали към момента води преговори с определена компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *