Някои от преносимите компютри на Xiaomi са без камера, което ги прави неподходящи за съвременните условия, в които имаме нужда да използваме активно и този компонент. Най-новото предложение на компанията обаче включва такава функционалност.

Става дума за Mi Notebook 14, а камерата е поставена на традиционното за това място, а именно над екрана. Сред ключовите параметри на лаптопа са 10-о поколение процесор Intel Core i5 и цени от 500 евро до 560 евро в зависимост от конфигурацията.

Пълното наименование на новия модел е Xiaomi Mi Notebook 14 (IC), като той ще се продава в три варианта. Най-евтиният от тях включва 8GB RAM, 256GB SSD и вграден графичен ускорител Intel UHD Graphics 620.

По-скъпият вариант има двойно повече памет за файлове, а именно 512GB SSD, както и отделна видеокарта NVIDIA GeForce MX250. Това ще позволи използването му и за някои игри.

Сред останалите параметри са екран с диагонал 14 инча, резолюция Full HD и съотношение 16:9. Налична е батерия с капацитет 46Wh, която предоставя до 10 часа с един заряд. Опциите за свързване включват Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, три USB и HDMI портове, както и жак за слушалки.

Клавиатурата предлага ход на клавишите от 1.3 мм, а звуковата система включва 2 x 2W говорители и технология dts. Конструкцията е метална.

Моделът тежи 1.5 кг и е с дебелина от малко под 18 милиметра. В софтуерно отношение е използвана Windows 10 Home. Xiaomi Mi Notebook 14 (IC) дебютира в Индия и предстои да видим дали ще се появи и в други региони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *