Струва си да знаете кога е най-добре да си купите нова или употребявана кола. Ако купувате набързо, например ако сегашната ви кола се е повредила или е претърпяла инцидент, тогава няма да имате много избор – но ако имате лукса на времето на ваша страна, ето някои съвети.

С тяхна помощ ще разберете кога е най-подходящият момент да помислите за проверка на кола преди покупка.

Най-доброто време за закупуване на нова кола

Търговците на нови автомобили почти винаги получават цели и стимули за бърза и ефективна продажба на автомобилите си. Има всякакви награди за правилния размер на продажбите, включително големи бонуси за продавачите, допълнителни ползи и финансови стимули за бизнеса.

Най-големите бонуси идват в края на всяко тримесечие, въпреки че продажбите се проследяват през цялата година. През март, юни, септември и декември – началото на всяко тримесечие – дилърите няма да имат толкова голям натиск да постигнат тези цели. И все пак, ако се появите точно преди крайните им срокове през предходните месеци, можете да ги хванете в момент, в който да ви предложат най-добрата за вас оферта.

Краят на финансовата година през април също е подходящ момент за търсене на сделка, тъй като бизнесът иска да извлече колкото се може повече от всяка година. Това означава, че пролетта е чудесно време за придобиване на кола.

Край на календарната година или месец

Понякога краят на календарна година ще съвпадне с въвеждането на нов модел, но това не винаги е така.

Така или иначе тези моменти представляват истинска криза за някои автодилъри, когато те бързат да преместят превозните средства, за да достигнат квотите за продажби.

Празнични разпродажби

Коледа, Великден, Черен петък и други могат да бъдат страхотни моменти за закупуване на ново превозно средство. Много автомобилни производители пускат промоции и стимули по това време, за да хванат хората без работа и готови за покупка.

Не забравяйте, че не е важно само какво купувате, но и кога го купувате. Изчакването на перфектния момент може да ви донесе повече дивиденти, отколкото някога сте предполагали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *