Уебсайтове на банки, магазини и онлайн услуги бяха блокирани за кратко заради срив в интернета. Сред тях са официалните уебсайтове на Delta Air Lines, British Airways, UPS, AT&T и Costco.

Първите оплаквания от потребители са започнали около 12 ч. вчера. Опитвайки се да достигнат до някои сайтове, те са получили съобщения за DNS грешки, което означава, че техните заявки не могат да достигнат до уебсайтовете.

Платформата за наблюдение на интернет прекъсванията DownDetector съобщи за хиляди проблеми в десетки платформи. Според нея засегнати са минимум 30% от най-посещаваните сайтове в целия свят.

Сред засегнатите сайтове е доставчикът на облачни услуги Akamai Technologies. Неговата DNS услуга осигурява денонощно преобразуване на имената на хостовете в IP адреси и осигурява от DDoS атаки.

Това е третият подобен инцидент в рамките на два месеца, като предишните два бяха свързани с проблеми в социалните мрежи. През юни доставчикът на облачни изчисления Fastly имаше прекъсване на услуга, която премахна много уебсайтове по целия свят, включително на международни вестници и правителствени уебсайтове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *