Министерството на телекомуникациите на Индия препоръча на Starlink да спазва правилата и да спре да приема предварителни поръчки от местните потребители за включване към глобалния сателитен интернет. Поръчките следва да се приемат след като SpaceX получи съответния лиценз за предоставяне на тази услуга в страната.

През месец октомври тази година глобалният сателитен интернет Starlink приключи с бета тестовете и е вече готов за пълноценно използване. Но чисто формално, за предоставяне на тази услуга в различните държави, са необходими съответните разрешения на регулаторните органи. От друга страна, не е ясно по какъв начин тези регулаторни органи могат да забранят или да попречат на SpaceX да предоставя тези услуги. Информацията е на агенция Reuters, която се пошегува, че може би единственият начин е да почнат да бъдат сваляни сателитите на Starlink.

Миналата седмица правителството на Индия препоръча на населението да не прави предварителни поръчки и да се въздържа от използването на Starlink докато проектът за глобален сателитен интернет на Илън Мъск не получи съответния лиценз.

Reuters допълва, че Starlink се е регистрирал като юридическо лице в Индия на 1 ноември тази година и оттогава до днес вече има 5000 молби за включване към глобалния интернет. Засега не се знае, дали тези предварително направени поръчки ще бъдат анулирани или потребителите ще трябва да поизчакат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *