Генералният директор на Tesla Илън Мъск за пореден път се повози на своя футуристичен брониран електрически пикап Cybertruck. Този път той посети своята гигантска тексаска фабрика Tesla Gigafactory 5, известна още и като Giga Texas, която в момента се строи в град Остин. Именно в тази гигафабрика ще се произвеждат електрическите пикапи Cybertruck.

Това стана повод да бъдат публикувани нови снимки и видеа на новия прототип на Cybertruck, първата версия на който бе представена през 2019 година. Една от най-характерните особености на този електромобил са дръжките на вратите, които се прибират до нивото на на купето и по този начин се осигурява по-добра аеродинамика.

Интересен е и съвсем спартанският интериор на Cybertruck. Предно табло на практика няма и на неговото място е поставено нещо, което напомня на кухненски плот. Всичко което се вижда е U-образния волан, който много прилича на воланите на състезателните болиди от Формула 1. Вижда се и големия 17-инчов дисплей, който показва всички параметри на електромобила, и от който се осъществява голяма част от управлението на пикапа.

Официалната презентация на новия пикап Tesla Cybertruck се очаква да се състои още този или следващия месец. Мъск потвърди, че продажбите на първите партиди Cybertruck както преди са планирани за края на 2021 година, а масовите продажби на електрическия пикап – в началото на 2022 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *