Генералният директор на компанията Tesla Илън Мъск съобщи в своя Туитър акаунт, че сделката с Hertz за закупуването на 100 хиляди електромобила засега не е подписана от двете страни и обясни какви са причините за това. Малко по-късно след излизането на това съобщение акциите на Tesla паднаха със 7% до $1122 за 1 TSLA.

Да напомним, че миналата седмица компанията за даване на коли под наем Hertz Global Holdings официално обяви, че прави рекордна поръчка за 10 хиляди електромобила на обща цена 4,2 милиарда щ. долара. Сега стана известно, че този договор все още не е подписан. По този повод Илън Мъск каза следното:

Бих искал да подчертая, че този договор все още не е подписан. Търсенето на електромобилите на Tesla е много по-голямо от производството и ние можем да продаваме автомобили на Hertz единствено със същия марж като на обикновените потребители. По този начин сделката с Hertz няма да окаже никакво влияние на нашата екосистема„.

Миналата седмица Hertz обяви своята поръчка за закупуването на 10 хиляди електромобила на Tesla. След като тази информация се разпространи, акциите на Tesla само за един ден нараснаха с 13%, а пазарната капитализация на автомобилната компания на Илън Мъск за първи път превиши един трилион щ. долара. Сега цената на акциите на Tesla падна със 7%, но в рамките на днешната търговска сесия тя почти се възстанови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *