NASA е дала зелена светлина за извеждането на четири астронавта от SpaceX до Международната космическа станция (МКС). Мисията е планирана за следващата седмица след преминаване на Flight Readiness Review.

Изстрелването ще е на 22 април от Космическия център Кенеди във Флорида. Предстоящата мисия Crew Dragon отбелязва някои нови постижения за компанията на Илон Мъск.

За първи път пилотиран полет използва рециклирани модули Falcon и Dragon, но това е и първата мисия с два международни партньора. Ракетата Falcon 9 включва същата първа фаза, която изстреля астронавти към МКС през ноември.

Капсулата Dragon от друга страна придвижи двама астронавти до станцията миналата пролет. И двата апарата могат да бъдат използвани многократно.

Falcon 9 е ракета с две фази, която може да извежда товари и пилотирани апарати в орбита. Тя използва същия двигател Merlin, какъвто има и по-голямата Falcon Heavy, и е използвана в общо 122 изстрелвания.

Dragon е оборудвана с 16 двигателя за маневри в орбита и няколко парашута за приземяване. В бъдещата мисия ще участват и по един астронавт от Япония и Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *