MWC Barcelona

Глобалната организация на телекомуникационните оператори GSMA планира да проведе мобилния конгрес в Барселона въпреки пандемията. Тазгодишното издание на MWC Barcelona ще се състои от 28.06 до 01.07. То ще може да бъде посетено от 50 хиляди души при засилени мерки за безопасност.

Организаторите заявиха, че всеки, който ще присъства, ще трябва да покаже негативен резултат от тест за коронавирус. Тестовете ще се повтарят на всеки 72 часа, а на място ще бъдат приложени допълнителни мерки като подобрена климатизация и голям брой медициски служители, които ще мерят температурата на гостите в конгресния център.

Носенето на маски и спазването на социална дистанция ще бъдат задължителни. Въпреки предприетите мерки, знакови компании в мобилната индустрия като Oracle, Sony, Nokia и Ericsson, вече отказаха участието си в MWC 2021.

Мобилният конгрес в Барселона е едно от най-големите технологични събития в света. Провеждането му ще бъде тест за това дали пандемията е под достатъчен контрол за провеждането на събития на място.

Това не е първото събитие, което GSMA организира в условията на пандемия. Пpeз мeceц фeвpyapи тaзи гoдинa в Шaнxaй се проведе технологично изложение, което бе посетено от 17 xиляди дyши.

Мобилният конгрес в Барселона е едно от най-очакваните от любителите на технологиите събития. На него се представят последните иновации при смартфоните и то често е свързано с голям брой премиери на флагмани на водещи производители.

Пандемията обаче наруши обичайния му график и го превърна в хибридно събитие. MWC 2021 ще включва премиери на живо само за ограничен брой посетители, но всички сесии ще бъдат излъчвани онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *