Миналия месец китайската компания Xiaomi представи своя първи сгъваем смартфон с гъвкав екран Mi Mix Fold. Въпреки, че това е едно от най-скъпите мобилни устройства на този китайски производител, Xiaomi Mi Mix Fold се продава изключително добре. Компанията официално съобщи, че за по-малко от една минута след началото на продажбите на сгъваемия смартфон е получила приходи от над 400 милиона китайски юана или приблизително 61 милиона щ. долара.

Да напомним, че основната матрица на екрана на Mi Mix Fold е с размер на диагонала 8,01 инча и работи с кадрова честота 120 Hz. Сгъваемият дисплей предлага 2К резолюция и може да изобразява 1,1 милиарда цвята. Поддържат се технологиите Dolby Vision и HDR10+, а яркостта е 600 кандела на квадратен метър. Плътността на изображението е 387 пиксела на инч, а съотношението на страните е 4:3. Поддържа се режим, при който на двете половинки на този дисплей работи отделно приложение.

Ако този мобилен телефон бъде сгънат, отвън остава допълнителен 6,2-инчов AMOLED екран с резолюция 840х2520 точки и кадрова честота 90 Hz. Той може да бъде използван като пълноценен дисплей, а не само като малък екран за показване на уведомленията и времето. Шарнирният механизъм на устройството издържа над 200 хиляди цикъла на сгъване и разгъване, а компанията подчертава, че средният брой цикли на разгъване и сгъване е около един милион.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *