Производителят на смартфони Samsung обяви, че ще използва безпилотни летателни апарати при доставянето на своите продукти Galaxy в Ирландия. Засега услугата е достъпна само за един град в страната – Оранмор.

За да осигури бърза и безопасна доставка с дронове за ирландските си клиенти, производителят на смартфони е сключил договор с компанията Manna Drone Delivery.

Всеки, който желае да се възползва от услугата, обаче, трябва да е закупил едно от най-новите устройства Galaxy като S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3 и Galaxy A Series. Освен това поръчките трябва да са направени през ирландския уебсайт на Samsung.

Manna Drone Delivery използва дронове, които могат да летят на височина от 50 до 80 метра и при скорост над 60 km/h. Според компанията това е достатъчно бързо, за да могат смартфоните да достигат до клиентите на Оранмор в рамките на три минути след напускането на диспечерския център.

Ръководителят на ирландския онлайн отдел за Samsung Иймон Грант посочва, че в условията на пандемия подобна безконтактна алтернатива за пазаруване има много предимства. Той уверява, че компанията планира в бъдеще да разшири услугата си в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *