Докато цял свят гледаше към Уилмингтън миналия уикенд за тържеството по случай победата на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън, зрителите наблюдаваха как фойерверки след речта бяха издигнати от високотехнологично светлинно шоу на дронове.

Червени, бели и сини светлини се движеха по нощното небе в синхрон, приемайки формата на картата на Съединените щати, логото на кампанията на Байдън и думите „Избран президент“.

Целият спектакъл е дело на стартъп от Филаделфия на име Verge Aero. Малкият екип, съставен от главния изпълнителен директор Найлс Торюсен, трима инженери и няколко техници, изграждат своя бизнес със светлинни шоута с дронове в Pennovation Center в Западна Филаделфия през последните четири години.

Verge Aero излезе в светлината на прожекторите още през април, когато организира шоу за здравни работници над болниците в Западна Филаделфия.

Торюсен споделя обаче, че шоуто в събота е „важен крайъгълен камък“ и знак за това, което предстои, тъй като пазарът на дронове се разраства все повече и повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *