Основателят на космическа компания Blue Origin Джеф Безос ще се качи на нейния първи пътнически полет, който ще се осъществи на 20 юли. Избраната дата не е случайна – на този ден се навършват 52 години от кацането на Apolo 11 на Луната.

Друга любопитна подробност е, че Безос ще стане космически пътешественик в същия месец, в който ще се раздели с управлението на технологичния гигант Amazon. „Още от петгодишна възраст мечтаех да пътувам в Космоса. На 20 юли ще потегля на това пътешествие заедно с брат си“ – съобщава в Instagram американският милиардер.

Джеф Безос напуска поста главен изпълнителен директор на Amazon на 5 юли

Братята ще се присъединят към победителя в търга за място в първия космически полет на Blue Origin. Наддаването вече е на стойност 2.8 млн. щ. долара и е с близо 6000 участници от 143 държави.

Вluе Оrіgіn e eднa oт вoдeщитe чacтни ĸocмичecĸи ĸoмпaнии, ĸoитo пpeз пocлeднитe гoдини oпитвaт дa paзвият тaзи нoвa бизнec нишa, зaeднo cъc ЅрасеХ нa Илoн Mъcĸ и Vіrgіn Gаlасtіс нa Pичapд Бpaнcън. Ракетата New Shepard вече е преминала 15 тестови полета без пътници на борда си.

Капсулата е снабдена с масивни прозорци, които ще дадат възможност на пътниците да се насладят на гледката. Преди да се върнат обратно на Земята, те ще изкарат няколко минути при нулева гравитация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *