През вече изминалата 2020 Poco се превърна в независим бранд на Xiaomi и като такъв пусна редица нови модели. Някои от тях обаче представляват преработени варианти на Redmi устройства. Poco X2 например е версия на Redmi K30 4G, а Poco F2 Pro пък е наличен в Китай с името Redmi K30 Pro.

Сега изглежда ролите се обръщат и е ред на Redmi, която също е филиал на Xiaomi, да пусне устройство, което представлява вариант на смартфон от Poco. Става дума за Redmi 9T, който се появи във видео, в което виждаме как технологичният журналист Мириам Жуар го разопакова. За съжаление в последствие клипът беше премахнат.

По всичко личи, че това е Poco M3, но с някои промени, а основната от тях е при секцията с камерата. Redmi 9T ще предложи четворна основна камера с 48MP сензор и 8MP с ултраширокоъгълен обектив. За сравнение моделът на Poco е с тройна камера – 48MP + сензори с обективи за боке ефекти и макро снимки.

Самата секция на камерата също е променена, като моделът на Redmi има по-стандартна визия в това отношение. Иначе Redmi 9T предлага същите основни характеристики.

Сред тях са LCD екран с диагонал 6.53 инча, резолюция Full HD+ и капковиден прорез за селфи камерата. Освен това са налични чипсет Snapdragon 662, 4GB RAM, 128GB памет за файлове и батерия с капацитет 6000 mAh.

Използван е разположен отстрани на конструкцията четец на отпечатъци, но липсва NFC свързаност, което означава, че телефонът няма да може да бъде използван за безконтактни разплащания.

Засега няма официална информация от Xiaomi за очакваната премиера на бъдещия модел. Освен това не се знае колко ще струва той и в кои региони ще се предлага. Предполагаме обаче, че той ще бъде анонсиран скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *