Съоснователят и бивш генерален директор на Microsoft Бил Гейтс заяви в интервю пред CNBC, че на света са необходими още предприемачи като Илън Мъск, които ще решат проблемите с глобалните промени на климата. Според неговите думи „необходими са повече Илън-Мъсковци“, които да решат основните световни проблеми. Необходим е още един Илън Мъск в стоманолеярната промишленост, в циментовата промишленост и така във всички други отрасли.

Гейтс каза още, че изключително  много цени Илън Мъск за неговият принос в създаването на ракети за многократно използване и за започването на масовото производство на електромобили. „Това, което Мъск направи с Tesla е направо фантастика. Електромобилите силно допринасят за решаване на проблемите с промените на климата. Аз считам, че Мъск наистина трябва да се гордее с това, което прави„.

Интересно е, че на директния въпрос на журналистите от CNBC, дали е купил акции на Tesla, Бил Гейтс отговори, че никога не обсъжда своите начини и методи на инвестиране.

Според статистиките на New Scientist, тежката промишленост и преди всичко стоманолеярната и циментовата, изхвърлят в атмосферата най-много въглероден диоксид. Разработването на нови технологии в тези сфери могат значително да намалят вредните емисии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *