През месец август Waymo (отделът на Alphabet за безпилотни автомобили) обяви, че разширява тестовете на своите автономни таксита в Сан Франциско, но сега започна да се случва нещо странно. Местните жители обърнаха внимание на необичайното поведение на роботизираните автомобили. Всеки ден безпилотните таксита без каквато и да било причина едно след друго се вмъкват в улицата без изход 15 Avenue и принуждават намиращите се в тях оператори да преминат към ръчно управление, за да могат да обърнат.

Хората, които живеят близо до този район заявиха пред телевизионния канал KPIX 5, че автономните автомобили пристигат буквално на всеки 5 минути както през деня, така и през нощта, като в някои дни се събират до 50 от тези роботизирани автомобила и по този начин създават големи задръствания.

Хората споделят, че през нощта се чува страхотен грохот и шум, който им пречи да почиват и спят.

Жителите недоумяват, защо автомобилите на Waymo, които са Jaguar I-Pace с автопилот Waymo Driver от пето поколение продължават да пристигат в техния квартал, при това понякога по две и по три едновременно. Те не вземат и не оставят пътници и пристигат просто така.

Представител на компанията предположи, че странното поведение на тези автономни автомобили се дължи на една от улиците Slow Streets, при които има ограничения на движението на транспортните средства в някои жилищни квартали. Улицата, където тези автомобили се събират, е съседна на една от улиците тип Slow Streets.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *