Цените на видеокартите на Nvidia и AMD слязоха до най-ниско ниво за изтеклите 15 месеца

Offnews Последна промяна на 28 март 2022 в 16:26 90670 0

2022-03-16-image-15-j_1100

Компанията 3DCenter представи своя нов анализ на пазара за видеокарти на германския и австрийския пазари относно цената на графичните карти GeForce RTX от серия 30 и Radeon RX 6000, според който в края на месец март тяхната цена е паднала до най-ниското ниво за изтеклите 15 месеца. При това видеокартите на Nvidia са поевтинели повече в сравнение с графичните карти на AMD.

Докато в началото на този месец средната цена на видеокартите AMD Radeon бе с 35% по-висока от препоръчаната от производителя, а при графичните карти на Nvidia тя бе с 41% по-висока, то постепенно средната цена и на двата производителя намаляваше с по 10% месечно. По този начин текущите цени на тези устройства достигнаха нивата от края на 2020 година.

Един от ритейлърите на компютърна техника сподели пред TechRadar, че видеокартите за обикновените потребители ще станат много привлекателни към средата на месец май.

"Аз съм на мнение, че цената на видеокартите през следващите месеци ще продължи да се коригира поради постепенно намаляващия бум на пазара, който вече е към края си. Към края на април или в началото на месец май цените на графичните карти трябва да станат много по-привлекателен за купувачите" - каза представител на британския ритейлър Box Тайлър Дейвис.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !