Операционната система HarmonyOS на Huawei излиза на 2 юни

Offnews Последна промяна на 25 май 2021 в 18:05 5187 0

Huawei to launch HarmonyOS for smartphones on June 2

Huawei от няколко години работи върху собствена алтернатива на операционната система Android на Google, която носи името HarmonyOS. Наскоро компанията представи в Китай тестова версия на своята мобилна ОС за разработчици и сега явно е готова официално да представи своята нова платформа.

В официалния акаунт на HarmonyOS в китайската социална мрежа Weibo бе публикуван кратък рекламен клип, който показва датата на представянето на новата операционна система на Huawei. Събитието ще се състои на 2 юни тази година в 20:00 пекинско време или 14:00 часа наше време. Не се уточнява дали ще бъде представена глобалната версия на HarmonyOS или това ще бъде локален вариант, предназначен само за Китай.

Да си припомним, че разработването на HarmonyOS започна през пролетта на 2016 година. Операционната система на Huawei е съвместима с Android приложенията и китайският технологичен гигант възнамерява да започна да я инсталира във всички свои смартфони. Появи се неофициална информация, че новата ОС на Huawei е заинтригувала и другите производители на смартфони.

Всъщност HarmonyOS не е предназначена само за смартфони и мобилни устройства. Това е една универсална платформа с отворен сорс код, която може да бъде инсталирана на различни компютърни системи - от смартфони, таблети и смарт часовници до интелигентни телевизори и автомобилни мултимедийни системи. Плановете на Huawei са до края на тази година HarmonyOS да работи на около 300 милиона най-различни компютърни устройства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !