Yettel въведе нова роуминг зона „Великобритания“

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2022 в 11:59 10339 0

Yettel Bulgaria Logo

Снимка Yettel

Yettel Bulgaria Logo

Yettel въведе нова роуминг зона „Великобритания“ със специални, преференциални и много по-изгодни цени на услугите от тези за останалите държави извън Европейския съюз (ЕС). Промените се налагат след като страната напусна обединена Европа и вече не е обект на телеком регулациите, които Брюксел наложи през последните години. Особено на фокус в новите правила беше премахването на роуминг таксите.

Изходящите обаждания към България, ЕС и новата зона ще са на цена от 6 стотинки на минута. Същата цена се начислява и за всички входящи обаждания в зона „Великобритания“. Цената за един SMS ще е на стойност от 20 стотинки, а мегабайт мобилен интернет ще струва 2 стотинки. Предложенията на Yettel са в пъти по-ниски спрямо роуминг таксите, които начислява в другите европейски държави, които не са част от ЕС.

Досега при пътуване във Великобритания важаха правилата, наложени от Брюксел. При нея, телекомите предлагат задължително пакет за ограничено потребление, което е в рамките на месечния абонамент на клиента в България. След което, могат да се добавят пакети на регулирани цени в т.нар. Зона ЕС.

От 29 юни, това вече няма да важи при пътуване във Великобритания. Като минутите и мегабайтите, предоставени в абонаментния план на клиентите, няма да важат в тази страна и услугите ще се таксуват според новите цени. По същия начин допълнителните пакети за роуминг в ЕС няма да са валидни във Великобритания, като например Зона ЕС. В същия момент тези в Roam&Surf Европа и бизнес версиите на Call&Surf Европа на Yettel ще важат и след 29 юни.

Новите цени за роуминг в зона „Великобритания“ важат както за клиенти на абонаментен план, така и за тези с предплатени планове. В новата зона влизат също Гибралтар и островите Гърнзи, Джърси и Ман, които се водят като територии на държавата в рамките на Европа. Можете да се запознаете с пълните условия на сайта на Yettel.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !