Хакери откраднаха 80 милиона долара в криптовалута от Qubit

Offnews Последна промяна на 31 януари 2022 в 10:44 685 0

Ethereum miners see higher revenue than Bitcoin miners

Qubit Finance, децентрализирана финансова платформа (DeFi), е поредната жертва на хакерска атака. При нея са били откраднати около 80 милиона долара в криптовалутата. Това е и най-големия пробив от този тип от началото на годината.

От Qubit Finance потвърдиха за хака в своя публикация в Medium. По данни на компанията той е бил осъществен на 27 януари. Qubit предоставя услуга позната като „мост“ между различни блокчейни. Така депозитите в един вид криптовалута могат да бъдат изтеглени в друг.

Qubit Finance оперира мост между Ethereum и мрежата Binance Smart Chain (BSC). Анализ на CertiK, блокчейн одитор и компания за защита, показва, че хакерите са експлоатирали уязвимост в кода за смарт договор. Това им е позволило да изпратят депозит от 0 ETH и да изтеглят близо 80 милиона долара в Binance Coin.

https://twitter.com/QubitFin/status/1486984216072318977

Анализатор на CertiK споделя, че услугите от тип мост ще стават все по-важни. Хората имат нужда да изпращат средства от един блокчейн към друг. В свое изявление в Twitter от Qubit Finance призовават хакерът да се свърже директно с тях за преговори.

Целта е предоставянето на награда за откриване на бъг и възвръщане на източените средства. От старта на Binance Smart Chain през 2020 няколко DeFi проекта бяха обект на атаки. През март 2021 г. от Meerkat бяха източени 31 милиона долара, а през април от Uranium Finance, 50 милиона долара. Най-много пострада, с 88 милиона долара, Venus Finance през май.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !