Motorola Edge 40 Pro новото предложение във флагманския клас

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 05 април 2023 в 08:00 657 0

Motorola Edge 40 Pro

Снимка Motorola

Motorola Edge 40 Pro новото предложение във флагманския клас

Motorola представиха тазгодишния си модел във флагманския клас – Edge 40 Pro. Смартфонът идва с голям 6.67-инчов екран с впечатляващата честота от 165Hz опресняване и премиум хардуер. Към него добавяме водоустойчив дизайн с рейтинг IP68, стъклен корпус и 50MP камери.

Цената ще е по-приемлива от премиум продуктите на останалите марки, които вече надвишават 2300 лева. Motorola Edge 40 Pro ще се предлага в България за 1799 лева на свободна продажба. За момента няма точна дата на наличности, като от компанията засега посочват само „Виваком“ като опция за закупуване с мобилен договор.

Хардуерно, Motorola Edge 40 влиза във високия клас с най-добрия за момента процесор на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2. Той е изпълнен по 4nm архитектура, като предоставя допълнителна оптимизация и производителност спрямо миналогодишната версия.

Оперативната памет е 12GB RAM, а в България ще се предлага само конфигурацията с 256GB място за съхранение. В страната ни засега ще е наличен само черния цвят.

Батерията е с капацитет от 4600 mAh, но разполага с мощното бързо зареждане от 125W. Чрез него, смартфонът постига 50% заряд за 6 минути, докато пълният става за 23 минути, според замерванията на компанията-производител. Motorola Edge 40 Pro има безжично зареждане от 15W и 5W ревресивно – за други устройства.

Смартфонът разполага с тройна система от камери – две 50MP (основна и широкоъгълна) и 12MP телефото с двукратно оптично приближение. Предният селфи сензор е 60MP, което може да се хареса на почитателите на протретни снимки. Софтуерът е базиран на Android 13, като Motorola обещават две години ъпдейт на системата и три за поддръжка на сигурността.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !