Acronis усъвършенства своите предложения за сигурност с технологията Intel TDT

Интегрирането на иновативната технология подсилва набора от решения за киберсигурност на Acronis срещу безфайлови атаки

Offnews Последна промяна на 28 март 2023 в 17:03 239 0

Acronis
Acronis

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, обяви усъвършенстването на своите системи за киберпревенция срещу безфайлови атаки чрез използването на технологията Intel Threat Detection Technology (Intel TDT). Това засилва ролята на интегрираните графични процесори (GPU) на Intel за освобождаване на централните процесори (CPU) от дейностите по сканиране на паметта. Acronis е най-новата компания за киберзащита, която интегрира Intel TDT, за да усъвършенства своите продукти за ИТ сигурност.

Киберзаплахите еволюират и нарастват ден след ден. Така изследователите на Acronis станаха свидетели на нови типове зловреден код и нови вектори на атака към предприятията като полиморфни зловредни системи и безфайлови атаки. Много от заплахите използват подхода „само-в-паметта“, който може да е много труден за засичане. Технологията Intel TDT позволява на решенията за киберсигурност на Acronis да освободят изчислителни ресурси при сканиране на твърдите дискове и паметта, което води до подобрена производителност на системата. Изследователите на Acronis установиха, че като сканира всички процеси в системната памет на поддържаните CPU, технологията Intel TDT намалява натоварването на процесорите 2,4 пъти, като ги освобождава от тази работа и я пренасочва към интегрираните GPU.

Решението на Acronis комбинира цялостна киберзащита на база единен агент с Intel TDT. Това подобрение води до по-ниско натоварване на процесорите, което позволява по-голям изчислителен капацитет да бъде на разположение за продуктивна работа и за офис-софтуер, използван от крайните потребители, като в същото време операциите по сигурност, изискващи голям изчислителен ресурс, се изпълняват в интегрираните Intel GPU. Иновацията на Intel TDT ще бъде достъпна чрез решенията Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect, както и Acronis Cyber Protect Home Office.

“Интегрирането на Intel TDT в решенията за киберзащита на Acronis е логична стъпка за посрещане на нуждите на нашите потребители, “каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. “През изминалата година ние забелязахме, че над 50% от засечените атаки са безфайлови. Използването на тази технология на Intel е постижение с фундаментално значение, тъй като ние продължаваме да оптимизираме и усъвършенстваме своята машина за справяне със зловредния код“.

“Посредством нашето сътрудничество с Acronis за интегрирането на Intel Threat Detection Technology в техните решения за киберзащита, потребителите от всякакъв мащаб, разчитащи на Intel vPro, могат да изпълняват чести и високопроизводителни процедури по сканиране на паметта. Това е от голяма полза за нашите общи клиенти, тъй като ние им помагаме да изпреварят пред заплахите с нарастваща сложност,“ каза Карла Родригес, вицепрезидент и генерален мениджър на дивизията за развитие на партньорската екосистема в Intel.

“Тъй като ИТ светът става все по-сложен и продължава своята миграция към облака, върху отделите за сигурност се стоварва все по-голям стрес, когато разчитат на слабо интегрирани технологии, създаващи сложност и непреднамерени „бели петна“ в системите за сигурност,“ каза Майкъл Съби, вицепрезидент изследвания в сферата на сигурността и доверието в IDC. “Според скорошно проучване на IDC сред 1 015 професионалисти от областта на ИТ сигурността в Северна Америка, точно такъв е случаят при по-малките организации, които са по-слабо подготвени за ефективно боравене с различни продукти от множество доставчици – и които нямат удобството да са в силна позиция за преговаряне с множество доставчици. Затова е много по-вероятно те да възприемат подход на работа с интегрирани хардуер и софтуер с цел опазването на крайните устройства“.

Acronis осигурява на своите потребители възможността да си възвърнат контрола и да преодолеят сложността чрез интергирана платформа, което води до по-голяма оперативна ефективност. Внедрявайки интегрирано решение като Acronis Cyber Protect Cloud, организациите могат да намалят времето, което екипите по сигурността прекарват в различни оперативни дейности, да понижат разходите за тренинг и да редуцират сложността в своите ИТ платформи, като намалят броя на инструментите, които управляват, и в крайна сметка насърчат бизнес растежа.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !