Huawei отваря ранния достъп за обновяване до HarmonyOS 2.0

Offnews Последна промяна на 02 юни 2021 в 11:25 5152 0

HarmonyOS 2.0

Huawei възнамерява днес официално да представи новата версия на своята мобилна операционна система HarmonyOS 2.0. След нейното излизане редица мобилни устройства ще получат възможността да инсталират новата платформа и да заменят сега използвания фирмен потребителски интерфейс EMUI, базиран на Google Android. В приложението My Huawei вече има раздел, който дава възможност за регистрация за получаване на ранен достъп до новата операционна система.

От вчера тази възможност бе дадена в Китай, а днес се очаква тя да бъде разпространена и в другите страни и региони. За да се провери възможността за достъп до инсталирането на HarmonyOS 2.0, в приложението My Huawei трябва да се премине към раздела My Huawei и оттам към програмния прозорец Update. Наличието на специален бутон в опцията Update дава възможност на потребителя да се присъедини към програмата за ранен достъп до HarmonyOS 2.0.

Китайският технологичен гигант възнамерява да разпространява своята операционна система постепенно, за да може да успее да проверява дали има някакви проблеми, преди HarmonyOS 2.0 да стане масова.

В същото време Huawei успя да реши юридическите проблеми относно използването на търговската марка Hongmeng, която е китайското име на HarmonyOS. Но сега тази дума се използваше от компанията Huizhou Qibei Technology и държавното управление на интелектуалната собственост на Китай (CSIPA) отклони заявката на Huawei за регистрирането на тази търговска марка. Но сега Huawei и Huizhou се споразумяха и тази търговска марка ще използва китайският технологичен гигант.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !