Стартиращата NFT компания Rarible обяви, че е спечелила 14.2 млн. долара финансиране от фондовете Venrock Capital, CoinFund и 01 Advisors. Тя позволява на потребителите да купуват и продават дигитално изкуство под формата на NFT (Non-fungible token).

Стартъпът разполага и със собствен Rarible токен, с който потребителите гласуват и правят предложения относно характеристиките и таксите на платформата. От старта на платформата преди 18 месеца до сега, тя направила продажби за 150 млн. щ. долара.

Това е съвсем нормално за NFT стартиращите компании, тъй като през последните месеци инвеститорите се концентрираха в тази сфера. В началото на пролетта един от най-популярните хъбове на NFT – OpenSea – също спечели 23 млн. щ. долара финансиране от фондовете Andreessen Horowitz и Naval Ravikant.

Rarible обяви още, че ще използва финансирането, за да създаде по-удобни за потребителите разработки като приемане на плащания с кредитни карти. По този начин стартъпът цели да направи NFT по-достъпно за всички потребители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *