Над 500 000 лв. събра платформата Подкрепи.бг за каузите си за малко повече от година съществуване

Подкрепи.бг е платформа, разработена, поддържана и администрирана изцяло с доброволчески труд, при пълна обществена прозрачност на всички процеси

Offnews Последна промяна на 21 ноември 2023 в 19:52 366 0

Подкрепи.бг
Подкрепи.бг

За малко повече от година от реалното си функциониране, платформата, създадена изцяло с доброволчески труд Podkrepi.bg събра над 500 000 лв. за каузите си. Благодарение на тези средства, децата с нарушено зрение в СУУНЗ имат стая на ерготерапия; Татяна Иванова – космическото момиче на България, записа първия си семестър в специалността „Космическо инженерство“ в Университета по Аеронавтика “Ембри Ридъл”. Последва я и Самуил Николов, като още през първия му месец там ракетата, чийто софтуер на интерфейса направи той, беше тествана успешно на 6-ти октомври. Вървим ръка за ръка и с Рени Ваклинова и малкия Калоян Димов по пътя им към оздравяване и връщане към качествен живот.

Преди малко повече от три години група ентусиасти се събират в социалните мрежи и решават, че не може да няма начин да се създаде платформа за дарения за нуждаещи се, без тя да има комерсиален елемент и да отчислява средства от събраните суми за административни нужди. Начин има: по проекта работят основно доброволци, а административните нужди на сдружението се покриват с дарения по сметка. Пълна прозрачност на финансовите средства, на банковите трансфери, на отчетите, на дейността е това, което прави организацията толкова различна – включително се публикуват регулярни ъпдейти в групата Подкрепи.бг и Приятели във Facebook и в YouTube канала.

Първата версия на платформата е качена онлайн на 3 август 2022 г. и работата по нея продължава всеки ден, за да стигне екипа до момента, в който по каузите са разпределени над 500 000 лв. само за последната година.

„Тази първа година от съществуването си и реално трета, откакто екипът работи, с Подкрепи.бг показахме, че има начин да сме обединени от кауза и доброволческата енергия да движи изцяло толкова мащабна платформа“, казва Георги Иванов, който е едно от публичните лица на проекта и помага абсолютно безвъзмездно от онзи първи призив в социалната мрежа. „Много е отговорно да работиш с хора, изпаднали в някаква нужда – тук не сме научени да търсим помощ и най-важният ни показател са хората, които ни се довериха. Не само получателите на средствата, но и всеки, който е отделил дори лев, два и има сигурността, че точно това е сумата, която ще отиде за конкретната нужда. Изключително ценни за нас са корпоративните ни партньорства и обществено разпознатите личности, които ни подкрепят, защото безспорно всеки лев носи промяна, но най-важната цел, която си доказваме всеки ден, е да изградим общност от ДОБРОволци, които вярват, че социалната промяна зависи от нас самите.“, обобщава Георги.

Следваща стъпка от развитието на проекта е присъединяването на кръг от компании и техните служители, които да станат част и да дадат видимост на идеята, че всичко е постижимо, дори и само с желание и безвъзмезден доброволчески труд.

Продължават кампаниите на Калоян Димов на 3 години, който е с проблеми в развитието и тепърва му предстои битка, за да проходи; сдружение „Операция плюшено мече”, които подпомагат спортната кариера на Валерия Гърневска (14 год. от гр. Габрово) и участието ѝ на тенис турнири в България и чужбина; кризисен център за пострадали от насилие към фондация П.У.Л.С гр. Перник; народно читалище „Тророара 2020“, които набират средства за ремонт на предоставената им от общината сграда и на „Надежда и домове за децата – клон България“, които дадоха шанс на майка с две деца, претърпели насилие от бащата, да започнат нов живот и продължават да работят по следващи случаи на семейства в нужда. Всички кампании можете да намерите тук: https://podkrepi.bg/

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !