САЩ затяга ограниченията за Huawei и ZTE

Offnews Последна промяна на 15 ноември 2021 в 11:03 400 0

Joe Biden

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, чиято цел е да предотврати регулаторите в страната да предоставят нови лицензи за оборудване на компании като Huawei Technologies Co и ZTE Corp, които се считат за заплаха за сигурността.

Законът за безопасното оборудване беше одобрен от американския Сенат на 28 октомври. Той изисква Федералната комисия по комуникациите (FCC) да не преглежда или одобрява заявления за разрешение за оборудване, които представляват неприемлив риск за националната сигурност.

Миналата година FCC официално определи Huawei и ZTE като заплахи за националната сигурност. Това решение беше взето след като агенцията установи, че и двете компании имат тесни връзки с Китайската комунистическа партия и военния апарат на Китай.

Освен Huawei и ZTE, други китайски компании, обозначени като заплахи за националната сигурност, са Hytera Communications Corporation, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company и Dahua Technology Company.

В края на миналия месец FCC също така отмени правата на China Telecom да работи в САЩ. Телеком гигантът трябва да се изтегли от пазара и да прекрати предлагането на своите услуги до Коледа.

Huawei все още не е коментирала законодателството, но миналото лято нарече предложената ревизия от FCC „погрешна и ненужно наказателна“.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !