Смарт технологиите навлизат и в тоалетната с Numi 2.0

Павлин Луканов Последна промяна на 20 декември 2022 в 17:35 2067 0

Kohler Numi 2

Снимка Kohler

Смарт технологиите навлизат и в тоалетната с Numi 2.0

Технологиите вече обхващат на практика всички аспекти от живота ни, като изглежда не остава място, в което те да не навлизат. Това сега важи и за едно нетипично място, а именно тоалетната, бастион на спокойствие, а за някои и място за размисли далече от околните и напрежението. Предполагаме, че има и потребители, които биха искали да могат да общуват гласово с дигиталния си асистент и докато са на тоалетната чиния.

Ако сте сред тях то имате късмет, тъй като Kohler пуска в продажба умната си тоалетна чиния Numi 2.0, която е с вграден дигиталния асистент Alexa и струва 11 500 долара, което е малко над 22 000 лв. Разбира се на този етап моделът ще се предлага в САЩ, а също така припомняме, че Numi 2.0 беше демонстрирана още през 2019 г. по време на CES, но оттогава са въведени някои значителни промени.

Отново откриваме Alexa, както и множество LED светлини и високоговорители, които ще покажат афинитета на потребителите към технологичните джаджи. Засега изглежда няма индикатор, който да предупреждава за това, че Alexa може да подслушва случващото се в помещението, като може и сами да предвидите някакъв надпис за гостите си. Все пак обаче при вида на устройството, това изглежда се подразбира от само себе си.

Отвъд обаче чисто технологичните екстри, Numi 2.0 предлага и всичко, което бихте очаквали от мега скъпа тоалетна, по подобие на предложенията на японската компания Toto. Това включва наличието на биде за отпред и отзад, UV светлини за почистване, управление на температурата, позицията и налягането на въпросното биде. Самата тоалетна чиния автоматично бива почиствана с para, има автоматично пускане на водата, автоматично ароматизиране, подгряване на седалката, както и сешоар. Налична е и резервна система за почистване с вода при извънредни ситуации.

Към устройството има още дистанционно управление, което може да бъде прикрепено към стената, вместо отстрани на самата чиния. Добрата новина, е че има и автоматизирана система за вдигане и сваляне на капака, което може да е от голямо значение. Както предполагате, всички функционалности се управляват и с дистанционното. Вградените LED ефекти и звук се управляват през приложението Kohler Konnect. Засега има яснота само за съвместимост с Alexa сред смарт екосистемите.

Както вече стана ясно, Numi 2.0 е с доста висока цена, а и първоначално ще се предлага в САЩ, но едва ли ще измине доста време преди да се открият възможности за доставка и в Европа. Разбира се остава въпросът дали наистина бихте имали нужда от подобно решение, но със сигурност ще има пазар и за толкова високотехнологични попълнения насочени към тоалетната.
Освен това е интересно и каква е ползата от умен говорител в тоалетната, но пък можете да се осведомявате за времето, спортни резултати или просто да пуснете музикално оформление. Може и да има някаква полза, но по-скоро тоалетната е интересна заради останалите си функционалности. Те могат да улеснят допълнително изживяването в малката стаичка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !