Samsung разширява достъпната серия Galaxy A с два нови модела през август

Павлин Луканов Последна промяна на 24 август 2022 в 15:24 2352 0

Samsung Galaxy A23

Снимка Samsung

Samsung Galaxy A23

Samsung има доста широко портфолио от модели в серията си смартфони Galaxy A. Тук влизат разнообразни модели от нисък до високия среден клас. Този месец компанията анонсира две нови попълнения в линията, но засега са ясни само техните основни параметри, очакваме данни за цени и наличности да се появят през септември. И двете попълнения обаче най-вероятно ще достигнат до пазарите в Европа.

Започваме с по-новия и бюджетен телефон, Galaxy A04, който наследява миналогодишния Galaxy A03 и доста прилича на него. Телефонът залага на голям LCD екран с диагонал 6.5 инча и резолюция HD+. 5-мегапикселовата селфи камера е поставена в прорез, а рамките около екрана очаквано са широки, особено в долната част.

По отношение на чипсета е използван неназован модел с осемядрен процесор. Освен него има разнообразни памет опции, 4/6/8GB RAM и 32/64/128GB за файлове, която може да бъде разширена с памет карта до 1TB. Заложено е на батерия с капацитет 5000 mAh, като едва ли се поддържа бързо зареждане.

Телефонът има двойна основна камера с 50MP главен сензор (f/1.8) и 2МP за макро кадри. Сред останалите параметри са още Android 12 (One UI Core 4.1), двубандов Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth v 5.0 и 4G свързаност. Телефонът е с размери 164.4 x 76.3 x 9.1 мм и тегло 192 гр. като ще се предлага в четири цвята.

Другото ново попълнение в серията е анонсираният в началото на месеца Galaxy A23 5G. Очаквано той предлага значително по-добри параметри. Тук е заложено на екран с диагонал 6.6 инча, резолюция Full HD+ и 8-мегапикселова селфи камера в прорез. Страничните рамки около дисплея са малко по-тънки спрямо тези при A04.

От компанията отново не споделят какъв е конкретният чипсет, но той е осемядрен и с 5G свързаност. Тук са налични опции за 4/6/8GB RAM и 64/128GB памет за файлове, която може да бъде разширена чрез допълнителна карта. Моделът също използва батерия с капацитет 5000 mAh, но няма данни за поддръжка на технология за бързо зареждане.

Основната камера е четворна и включва 50MP сензор с оптична стабилизация, което определено е добра добавка в този клас. Освен него има още 5MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макро снимки и 2MP за портретни ефекти. Сред останалите параметри са още Android 12 (One UI 4.1), двубандов Wi-Fi ac, Bluetooth 5.1 и поставен отстрани на корпуса четец на отпечатъци. Телефонът включва и технологията за защита Samsung Knox. Galaxy A23 5G ще се предлага в четири цвята.

Предстои да видим дали от компанията планират и някаква по-официална премиера за попълненията си в серия Galaxy A, като е възможно това да стане през септември. Иначе най-вероятно идния месец устройствата ще се появят в Европа и почти сигурно и в България, но все още не е ясно с какви цени. През последните години южнокорейците разчитат на множество попълнения в серия Galaxy A, като най-популярни обикновено са моделите от линиите Galaxy A5x и A3x. Тази година новите попълнения тук са Galaxy A53 5G и Galaxy A33 5G.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !