Sony подготвя конкурент на Xbox Game Pass

Offnews Последна промяна на 06 декември 2021 в 13:21 511 0

Xbox Game Pass се оказа доста успешна услуга за Microsoft и изглежда Sony подготвя собствена конкурентна версия. По данни на Bloomberg абонаментната услуга ще слее в едно PlayStation Plus и PlayStation Now.

Очаква се това да стане през пролетта догодина, като новото предложение е с кодовото име Spartacus. То най-вероятно ще е налично за PS4 и PS5 като месечен абонамент.

Засега не става ясно дали услугата ще е достъпна и от други устройства. Xbox Game Pass Ultimate например дава достъп до над 100 игри, които са достъпни за конзоли, компютри, телефони и таблети.

Изглежда Sony ще изостави наименованието PlayStation Now, но ще запази брандирането PlayStation Plus. Възможно е да има три нива на абонамент. Най-достъпното ще идентично с PlayStation Plus.

Второто ще добави достъп до голям каталог от заглавия за PS4, а в последствие и за PS5. Най-високият план може да включва облачен гейминг, разширени демо версии и по-стари заглавия за предходни поколения конзоли.

Няма яснота дали Sony планира да предлага и ексклузивни услуги. Макар Game Pass да изглежда като най-големият конкурент на бъдещото предложение на Sony, на пазара има и други решения.

EA и Ubisoft са с абонаментни услуги, Amazon също стартира такава, а Netflix вече има и игри в съществуващите си планове. При облачния гейминг са още NVIDIA с GeForce Now и Google Stadia.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !