Sony планира значителна гейминг експанзия

Offnews Последна промяна на 02 февруари 2022 в 17:00 643 0

PS5-Sells-10-Million-Units-Fastest-Selling-Console-in-Sony-History-1

Зад изненадващото придобиване на Bungie от Sony за 3.6 милиарда долара очаквано има по-голям замисъл само от поглъщането на Destiny. По време на конферентен разговор с инвеститори от компанията разкриват, че ще пуснат над 10 нови услуги за игри на живо.

Това е доста амбициозен план и отбелязва мащабно разширение на PlayStation игри отвъд традиционните ексклузивни заглавия за конзолите. Bungie разработва редица проекти, но ще се използва и опита на Sony.

Придобиването на Bungie може да помогне на компанията да се конкурира със заглавия като Fortnite, но отива и отвъд това. Следващото заглавие на компанията е с кодовото име Matter и според слуховете ще е мрежова екшън игра с геймплей с герои.

Това е едва един от бъдещите проекти, като Eurogamer посочва, че има има признаци за още много такива. Разработчикът на Last of Us, Naughty Dog създава мрежови игри от години, а този на Horizon Zero Dawn, Guerrilla разширява екипите си свързани с онлайн игри.

PlayStation студиото в Лондон работи върху нова PS5 онлайн игра. Sony няма игрови услуги на живо, а за сравнение Microsoft има Minecraft и Sea of Thieves, а Epic Games доминира с Fortnite.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !