Nintendo подготвя нова версия на преносимата конзола Switch

Стоян Ненов Последна промяна на 09 януари 2024 в 20:26 620 0

Nintendo Switch

Снимка Pixabay

Nintendo подготвя нова версия на преносимата конзола Switch

Nintendo подготвя нова версия на преносимата си конзола Switch и тя може да бъде пусната на пазара още тази година. Това съобщава CNBC, като се позовава на анализатори с връзки в компанията.

Първата Switch беше пусната на пазара през 2017 г. Тя се радваше на голяма популярност, като продаде над 130 млн. бройки от нея, с което стана втората най-продавана конзола на Nintendo след легендата DS.

Switch се отличава с функциите си, че може да бъде използвана както като преносима конзола, така и да се свърже към монитор или телевизор и да стане своеобразен еквивалент на стандартните гейм конзоли. Устройството възроди Nintendo, която в продължение на години преди това изпитваше сериозни трудности да привлича и задържа геймърите.

Switch промени това и позволи и пускането на нови версии на множество от популярните игри на Nintendo, включително Mario, Zelda, Pokemon и др. Всичко това помогна на Switch да задържи продажбите си и то с минимални промени и подобрения по конзолата.

Възрастта ѝ обаче вече започва да си казва думата и интересът към Swtich намалява. Сега е точният момент за нова версия, която да възроди 7-годишната конзола, казва Серкан Тото, изпълнителен директор на геймърската консултантска компания Kantan Games.

Според тях и според Ampere Analysis, Switch 2 ще бъде представен през втората половина на тази година. Самата Nintendo не е коментирала темата.

Въпреки това слухове не липсват. А според тях Switch 2 ще запази същия формат като оригинала, тъй като именно той е харесван и с него няма проблеми. Новото устройство обаче ще предложи значително подобрен хардуер с минимални промени в размерите и дизайна.

Целта на Nintendo трябва да бъде „еволюция, а не революция“, казват и анализаторите от Moffett Nathanson. Според тях Switch вече има развита и лоялна фен база, която лесно ще бъде заинтригувана от новото устройство. Затова не се налага Nintendo да предприема рискове както с оригиналния Switch, а просто трябва да отговори на очакванията и да предложи подобрено устройство.

Според Moffett Nathanson е неправилно да се очаква, че Switch 2 ще генерира същите огромни продажби. Те смятат, че настоящият модел се е възползвал добре от ограниченията покрай пандемията и доста хора тогава да си купили конзолата, за да има какво да правят у дома. Много от тях няма да бързат да заменят устройството с ново, но след третата или четвъртата година, може да има по-плавно достигане на продажбите на оригинала.

Друг проблем ще е и инфлацията. Тя се отразява не само на покупателната способност и желания на потребителите. Коства и печалбите на Nintendo, особено в комбинация в увеличаващите се разходи. Затова анализаторите очакват, че ще е трудно за компанията да надскочи бляскавите резултати покрай пандемията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !