Изкуствен интелект и нова процесорна архитектура вече са достъпни за българските геймъри

Offnews Последна промяна на 10 октомври 2023 в 19:30 771 0

Lenovo Legion 9 16IRX8
Lenovo Legion 9 16IRX8

Новият геймърски лаптоп от висок клас Lenovo Legion 9 16IRX8 (83AG000CBM) вече е достъпен в сайта на българския доставчик на технологични продукти, аксесоари и компоненти JAR Computers. Моделът идва на българския пазар с усъвършенстван изкуствен интелект, нова процесорна архитектура, подобрено охлаждане и редица други иновации.

Изкуствен интелект за гейминг

Изкуственият интелект (AI – Artificial Intelligence) безспорно е най-горещата технологична тенденция тази година и оказва влияние върху почти всеки аспект от дигиталния сектор. Същевременно гейминг устройствата са сред най-бързоразвиващите се хардуерни подсегменти, в който компаниите инвестират сериозни ресурси в развойна дейност и съответно – използват най-новите AI технологии, за да подобрят изживяването на геймърите.

През последните години компютърните игри се развиха от нишов сегмент, запазен за най-отявлените фенове, до масово забавеление и дори – ново поколение спорт. А с появата на концепцията за метавселената игрите са готови да преминат към следващото ниво от своето развитие. Тази динамика създаде редица нови възможности и пред производителите на геймърски лаптопи – един клас устройства, който се превърна в жизнеспособна опция за висококачествен гейминг. А новият модел Lenovo Legion 9 16IRX8 илюстрира по чудесен начин тази тенденция.

Производителност

Лаптопът е сред най-добрите преносими компютри на пазара в момента. Той разполага с процесор Intel Core от 13-то поколение с най-новата хибридна архитектура на Intel, съчетана с водещи в индустрията функции, обезпечаващи висококачествен стрийминг, създаване на съдържание и прогейминг състезания. Графичният процесор е от серията GeForce RTX 40, с технологията DLSS 3 (Deep Learning Super Sampling), задвижвана от изкуствен интелект. Това позволява пълноценното възпроизвеждане на реалистични виртуални светове с проследяване на лъчи, а поддръжката на Max-Q я прави по-фина, лека и тиха. Освен това моделът е първият в света геймърски лаптоп с вградено водно охлаждане.

Вграден изкуствен интелект

Lenovo Legion 9 16IRX8 разполага с най-ново ядро с изкуствен интелект – LA2, което използва Smart FPS. То разпознава съдържанието на екрана и динамично настройва системата в реално време за максимална производителност.

Екран

Със своя PureSight Gaming дисплей геймърският лаптоп осигурява кристално ясна картина, която прави играта още по-реалистична. Вградената технологията за максимална яркост от 1200 нита от своя страна кара нощните сцени да оживяват пред очите на потребителя.

Лаптопът разполага и с мощна 99,99 Whr батерия, която позволява потребителите да играят или работят навсякъде. Тя има и супер бързо зареждане – от 0% до 70% само за 30 минути. Клавиатурата от своя страна е TrueStrike с прецизен контрол, страхотни клавиши, персонализирана подсветка и 1,5 мм. ход на клавишите. А поддръжката на Nahimic Audio от SteelSeries с 3D звук подобрява озвучаването и на практика изпраща геймъра във виртуалния свят на играта.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !