Google TV добавя над 800 безплатни телевизионни канала

Мария Иванова Последна промяна на 13 април 2023 в 11:31 2803 0

Google TV

Снимка Google

Google TV добавя над 800 безплатни телевизионни канала

Google TV вече предлага на клиентите си над 800 безплатни канала, предоставени от партньори като Tubi, Plех и Haystack News. Те са достъпни за всички устройства, работещи със стрийминг платформата в САЩ. Сред тях са устройството Chromecast, както и избрани телевизори на Sony, CL, Hisense и Philips. Повечето от тях са налични основно в Щатите, но действието на технологичния гигант показва интереса му в развитието на ТВ услуги, което скоро може да бъде развито и в глобален мащаб.

Компанията обяви, че добавя съдържание от няколко нови доставчика, за да превърне сърфирането в поддържани от реклами телевизионни канали в централна част от платформата. Новината идва само няколко месеца след като бе съобщено, че се водят преговори с медийни компании за добавяне на подобно съдържание към YouTube.

От компанията-майка Alphabet обявиха, че безплатните канали ще бъдат интегрирани в раздела „На живо“. Там потребителите ще могат да гледат новинарско съдържание от програми като NBC, ABC, CBS и FOX. Компанията твърди, че разширяването ще направи Google TV платформата с най-много безплатни телевизионни канали, организирани по теми за лесно използване.

Ще бъдат достъпни и международни програми на повече от десет езика, включително испански, японски и хинди. В допълнение Google TV добавя канали за “поточно предаване” на безплатна реклама (FAST) от Tubi, Plex и Haystack News към съществуващото FAST съдържание от Pluto TV.

FAST е термин за поддържано от реклами „линейно поточно съдържание“, което означава, че се излъчва в определени часове като традиционната телевизия. Вече възприети от конкурент като Roku, FAST каналите превръщат стрийминга в изживяване, подобно на сърфирането по канали, доближавайки го до обикновената кабелна телевизия.

През последните месеци безплатната FASТ телевизия, поддържана от реклами, отбелязва ръст на потребители в САЩ. Причина за него е както съществуващата инфлация, така и от относително лесния достъп до каналите. За разлика от видеото, поддържано от реклами, каналите FAST предлагат по-традиционно преживяване, подобно на кабелна телевизия, при което съдържанието се предава на живо, когато потребителите се включат. Много доставчици на канали FAST не изискват създаването на акаунти, за да започне гледането, което допълнително улеснява новите клиенти.

Google TV не е единствената стрийминг платформа, която се насочва към безплатното FASТ съдържание. Популярният безплатен център за стрийминг на Roku - The Roku Channel, хоства над 300 безплатни телевизионни канала на живо, в допълнение към своите над 80 000 безплатни филмови и телевизионни предавания. Междувременно Fire TV на Amazon предлага подобно изживяване с Freevee - безплатен център за стрийминг, включващ и безплатни телевизионни канали на живо. Pluto TV, Xumo, Plex, Crackle Plus, Xperi и др. също отдавна предлагат FASТ съдържание на зрителите. В допълнение, YouTube тази година започна да тества свой собствен център за FAST канали и дори Netflix съобщава, че обмисля подобна опция.

Новото телевизионно изживяване на Google TV стартира от днес за всички устройства на платформата в САЩ. По-късно тази година компанията планира да въведе новия телевизионен справочник и безплатните канали на всички устройства с Android TV, отговарящи на условията ѝ.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !