Как да съхраняваме и споделяме снимки и видеоклипове с Google Photos

Мария Иванова Последна промяна на 21 декември 2022 в 12:34 2742 0

Google Photos

Снимка Google

Как да съхраняваме и споделяме снимки и видеоклипове с Google Photos

Празниците наближават, а с тях зачестяват пътуванията и събиранията с роднини и приятели. По традиция този период предлага много поводи за правене на снимки и видеоклипове, които често препълват паметта на всичките ни устройства.

Един от начините за преодоляване на този проблем е като ги запаметим в безплатното приложение Google Photos, откъдето можем и лесно да ги споделим с всичките си познати и приятели. Освен за съхранение, то предоставя и множество други възможности - за организиране, архивиране, редактиране и дори отпечатване на изображения. Ако все още не сте се възползвали от популярната услуга на технологичния гигант, ето няколко лесни начина как може да го направите.

Споделени албуми

Най-често потребителите използват Google Photos за създаване на албуми, в които събират на едно място всички снимки и видеоклипове от дадено събитие например. След това албумът лесно може да се сподели с голям брой хора, които според предоставените им права, могат да преглеждат, коментират, харесват и дори да добавят нови снимки и видеоклипове към него. Предимството на създадените в Google Photos албуми е, че се споделят само с един линк и работят на всички устройства, независимо дали са с Android или с iOS.

Автоматично добавяне на снимки

Google Photos позволява да настроите даден споделен албум за автоматично добавяне на конкретни хора или животни в него. Тази опция е много удобна и спестява усилието от ръчното избиране и добавяне на снимки. Използвайки я, когато снимате вашите деца например, изображенията могат автоматично да се публикуват в споделения с техните баби и дядовци албум, така че те да не изпуснат нито един момент от приключенията им.

Споделяне на спомени

Освен че предлага лесни начини за организиране на съдържанието, Google Photos използва машинно обучение за изваждане на спомени от миналото. Всеки път, когато отворите приложението, можете лесно да прегледате снимки и видеоклипове от минали години, скорошни акценти, моменти с любими хора от празненства и пътувания, и др.

Отскоро услугата предоставя възможност и за споделяне на спомените като история. По този начин само с няколко клика можете да споделяте дори и цялата си памет с когото поискате. Нещо повече - дори и приятелите ви, които нямат Google Photos, могат да прегледат историите, след като им изпратите линк към тях.

Резервно копие

Както вече споменахме, Google Photos може да се използва и за архивиране на ценни за вас снимки и видеоклипове. Всеки, който е изтривал погрешната папка, чупил е телефон или му се е повреждал хард диска на лаптопа, знае колко е важно наличието на дигитален архив.

Безплатната версия на Google Photos дава възможност за ограничено съхранение на до 15 GB резервни копия. Срещу такса от 20 щ. долара можете да получите 100 GB акаунт в Google One, който ще ви осигури и допълнително място за файлове в GMail и Google Drive.

Допълнителни екстри

Освен за съхранение и споделяне на снимки и видеоклипове, Google Photos може да се използва и за тяхното редактиране, обединяване в колажи, добавяне на ефекти и дори разпечатване. Даже и да нямате познания по графичен дизайн, чрез вградените в приложението функции лесно можете да направите някои основни корекции на снимките като промяна на баланса в цветовете и светлината, изрязване, преоразмеряване и др.

Нещо повече, с популярната услуга на Google можете да правите колажи, GIF файлове и видеоклипове от вашите снимки. За да направите GIF файл например просто трябва да комбинирате от 2 до 50 изображения. Няма да можете обаче да регулирате колко време ще се показва всяка снимка във вашия файл.

По подобен начин можете да си направите колаж, който обаче може да съдържа от 2 до 9 изображения. Видеоклиповете в Google Photos могат да съдържат до 50 снимки, като приложението предлага и готови шаблони за тях - например за деня на майката, на детето и др.

Чрез наличните в приложението филтри можете и да добавяте различни ефекти към фотографиите си. Например да направите черно-бяла версия на дадена снимка или да промените фона ѝ.

За потребители, които искат да притежават някои от снимките си на хартия, Google Photos предоставя платена услуга за разпечатването им, като цената за цяла фотокнига е 15 долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !