Intel предупреждава, че хибридният дизайн на процесорите Alder Lake ще наложи обновяване на DRM защитата Denuvo

Offnews Последна промяна на 19 октомври 2021 в 16:48 195 0

Denuvo and other DRM might have issues on Intel’s new CPUs

Intel официално предупреди създателите на компютърни игри с DRM защита за възможна несъвместимост с процесорите от фамилията Alder Lake. DRM решенията, каквото е и Denuvo, ще трябва да бъдат обновени, за да могат да поддържат хибридния дизайн на чиповете Alder Lake.

Intel заяви, че процесорите Alder Lake ще имат проблеми със съвместимостта с DRM защитите, ако техните създатели не предложат специално обновяване за своите решения. Това означава, че разработчиците на игри, които са използвали дигитална защита в своите проекти, ще трябва да направят същото.

Почти всички съвременни видеоигри от ААА клас използват DRM защита срещу пиратството. Intel се фокусира върху Denuvo, но е очевидно, че и другите цифрови защити, включително VMProtect или SecuROM, също ще имат нужда от ъпдейти. В някой игри, каквато е например Assassin's Creed Origins, са реализирани няколко нива на защита, което ще изисква няколко обновявания.

Да напомним, че чиповете Alder Lake са първите процесори с хибридна архитектура, които Intel вече е подготвила за излизане на пазара. Тези чипове включват както бързи процесорни ядра, така и икономични ядра, като по този начин приличат на системите върху чипа, които масово се използват в смартфоните. Натоварването на различните видове ядра ще се разпределя в реално време в зависимост от съответния алгоритъм, като идеята е да се повиши производителността без да се увеличава консумацията на електрическа енергия. Но явно не всичкият софтуер е съвместим с тези нови процесори.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !