Google представи игра-симулатор за създаването на квантов компютър

Offnews Последна промяна на 16 април 2022 в 17:33 696 0

Google

Тази седмица целият свят отбеляза Квантовия Ден, който получи широк отзвук в медиите. Във връзка с това Google представи изключително интересната игра The Qubit Game (quantumai.google/education/thequbitgame). Това е симпатична мини игра, създадена съвместно с Doublespeak games. Пред потребителя се разкрива едно забавно приключение по създаването на квантов компютър с промяната на един кубит наведнъж. По този начин интернет гигантът иска да привлече колкото се може по голям интерес към този сектор.

Играта е посветена на кубитите - квантовите битове, които са в основата на квантовите компютри. Геймплеят е лесен и не изисква дълбоки познания в областта на квантовата физика или квантовите изчисления. Поставената задача е съвсем опростена: необходимо е да се увеличава броя на кубитите, като едновременно с това тяхната температура трябва да се поддържа ниска.

https://youtu.be/PPMYT1GvZGM

С напредването на играта се появяват нови ъпгрейди и се създават големи изследователски проекти, което би трябвало да пробуди интереса на потребителите към това, как се създават истинските квантови компютри.

С помощта на тази игра Google иска да заинтересува учениците и да мотивира техните учители да показват проекта и да демонстрират, че квантовите изчисления са достатъчно достъпни.

Играта работи само в средата на десктоп браузърите и няма мобилна версия.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !