Epic и Blizzard спират продажбите си на игри в Русия

Offnews Последна промяна на 08 март 2022 в 11:51 635 0

Activision-Blizzard

Epic Games и Activision Blizzard се присъединиха към нарастващия списък с издатели, които спират продажбите на своите игри в Русия поради продължаващата инвазия на страната в Украйна. Президентът и главен оперативен директор на Blizzard Даниел Алегре увери, че компанията ще спре не само продажбите, а и микротранзакции в игрите за руските потребители.

Спираме продажбите на нашите игри в Русия в отговор на инвазията си в Украйна. Няма да блокираме достъпа до тях поради същата причина, поради която другите комуникационни инструменти остават онлайн: свободният свят трябва да държи всички линии за диалог отворени" - заявиха от Epic ден по-късно.

Не става ясно дали решението на компанията включва както собствените ѝ заглавия, така и всички микротранзакции, които предлага във Fortnite. Със спирането на продажбите си в Русия обаче тя се присъединява към компании като Microsoft, Electronic Arts, CD Projekt Red и др.

Русия беше осмия по големина пазар за видеоигри в света. Според оценка на Statista, през 2021 г. страната реализира приблизително 2.7 млрд. щ. долара приходи от гейминг индустрията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !