Четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон подкрепя благотворителна кауза

Offnews Последна промяна на 18 декември 2021 в 17:24 543 0

Bulgarian Gaming Marathon

Броени часове остават до Коледното четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, което ще стартира точно в 00:00 ч. на 19 декември. Онлайн фестивалът цели да създаде празнично настроение, да обедини разнородните стриймъри, ютубъри и гейм инфлуенсъри в България и да създаде усещането за общност във времена, в които събитията на живо все още са ограничени.

След три успешни издания, с които Българският Гейминг Маратон се утвърди като значимо събитие, посветено на видео игрите като културен феномен, сега екипът си е поставил за цел да привлече и хората без афинитет към тази развлекателна индустрия. „Защото маратонът е за всеки – независимо дали играеш игри или не“ – споделят негови представители.

Съдържанието, което ще предоставят 42-мата участници, ще покрие широк спектър на видео игрите – от различни епохи, жанрове и платформи. Маратона може да проследите в личния канал на всеки от стриймърите в различните платформи – Twitch, YouTube, Facebook и Trovo, а страницата на маратона – www.gamingmarathon.bg ще ви ориентира с точна програма.

Оставаме верни на себе си и продължаваме Гейминг Куиз Без Име, по време на който осем стриймъри и контент криейтъри ще вземат участие и ще предизвикат своите знания и умения в дуел на въпроси и отговори, свързани с любимите им игри“ – добавя още организаторите.

Предстои и нещо съвсем ново - Avatar Style Awards, събитието с което ще отпразнуваме креативността и въображението в изграждането на дигитални персонажи във видео игри, познати като аватари. Журито в състав - актрисата Анжела Недялкова, актьорът – фен на видео игри Китодар Тордоров и журналистът Драго Симеонов ще оценява дигиталните персонажи в играта GTA V. Те ще обръщат внимание не само на външния вид, а и на тяхната история и цялостна същност. Тримата кандидати преминали първоначалната селекция ще бъдат наградени от партньорите на събитието – Philips One Blade.

И не на последно място - много се вълнуваме да ви споделим, че това издание на Българския Гейминг Маратон ще се проведе в подкрепа на движението за благотворителност чрез видео игри #гудгейм. Целта на #гудгейм е да даде възможност на българската гейминг общност да реализира проекти и да подкрепя благотворителни каузи, свързани с осигуряване на достъп до знание за всеки. Екипът на TDB Play, който стои в основата на движението вярва, че знанието е основен двигател за просперитет на всяко общество. Затова целим да съберем 30 000 лв. за каузата prepodavame.bg на „Заедно в зас“” – посочват още организаторите.

Създавайки проекта Гудгейм, желанието на нашия екип е да канализираме енергията на хората и организациите в сферата на видео игрите, за подобряване на средата в която живеем” - споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския Гейминг Маратон.

Всеки, подкрепил каузата, независимо от размера на сумата на дарение, ще получи от Haemimont Games като подарък тяхната ARPG - екшън ролева игра Victor Vran. А ние поставяме началото, като даряваме 10% от приходите на маратона директно за каузата с вярата, че доброто е заразно!

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !