„А1 България“ първа пусна в страната мобилната конзола Lenovo Legion Go

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 04 януари 2024 в 18:01 1002 0

Lenovo Legion Go

Снимка Lenovo

Lenovo Legion Go

Новата мобилна гейминг конзола Lenovo Legion Go е вече е налична в „А1 България“. Телекомът първи предлага устройството на нашия пазар след като си партнира директно с разработчика. Конзолата може да се закупи в брой и на лизинг от сайта на оператора, както и от негови избрани магазини. Телекомът предлага и частична субсидия при взимане на Lenovo Legion Go в комплект с най-високия абонамент за платена телевизия.

Самата конзола използва операционна система Windows 11, голям 8.8-инчов дисплей и два контролера, които могат да се свалят от корпуса за по-голямо удобство. Базираана на процесор AMD Ryzen Z1 Extreme с графичен ускорител AMD RDNA, 16GB RAM и 512GB SSD памет за съхранение на информация. Последнат може да бъде разширена допълнително с Micro-SD карта. Дисплеят е с 2560x1600 резолюция, честота на опресняване на картината до 144Hz и яркост до 500 нита.

Моделът идва с два контролера, които са закачени от двете страни на конзолата, но могат и да се свалят за още по-голямо удобство. И двата контролера са с RGB подсветка, удобни спусъци и бутони, които могат да се програмират, така че да изпълняват функциите, които геймърите искат. Те разполагат и с джойстици с ефекта на Хол, чрез който се постига много по-точно управление, елиминирайки така наречения джойстик дрифт.

Конзолата има батерия с капацитет 49.2Wh и поддържа бързо зареждане при 65W, с което може да се зареди от 0 до 70% за около половин час. Legion Go поддържа безжична свързаност – Wi-Fi и Bluetooth, както и жична – 2 USB-C порта, които позволяват трансфер на данни до 40Gbps и 3.5 мм жак за слушалки и микрофон. Legion Go може да се свърже с до два външни дисплея, клавиатура, мишка, камера и друга периферия за по-пълноценно забавление и дори работа с устройството.

Завръщането на мобилните конзоли е една от интересните тенденции през изминалата 2023 г. Освен Legion Go, друг ярък представител е Steam Deck на Valve. Засега обаче, само устройството на Lenovo е налично на българския пазар, ако не броим трансформиращата се такава Wii на Nintendo. Като за момента Legion Go може да се вземе ексклузивно през „А1 България“. Някои други търговци започнаха да взимат предварителни поръчки, но за момента без конкретна дата за доставка.

През декември, „А1 България“ и Lenovo демонстрираха възможностите на новата конзола, в комбинация с очилата Legion Glasses. Те представляват достъпна и много по-компактна версия на VR шлемовете. Макар да не обхващат периферното зрение, те предлагат 4K картина от конзолата директно пред очите ви. Те също се очаква да пристигнат в България, макар да не се знае точната дата.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !