Tascam произвежда нови аудио касети

Offnews Последна промяна на 22 декември 2021 в 15:12 205 0

t424_hi

Компанията Tascam връща към живот една вече позабавена технология, тази на аудио касетките. Това става под формата на 424 Studio Master High Bias Type II Cassette, която е предназначена за нейните уредби за запис Portastudio.

Изпълнителите могат да записват аналогови семпли и музика без да се налага да търсят редките касети и да се надяват на по-ниски нива на деградация на носителя. Въпреки това касетката не идеално решение.

От Tascam отбелязват, че магнитните оксиди, които се използват за производството са възможно най-близки до материала предназначен за Portastudio. На собствениците на уредбите ще се наложи да правят някои допълнителни настройки.

Производството на касетки страда от недостига на оксид от 2019 г. насам след години на конкуренция. Tascam вече е единствената компания, която произвежда касетки High Bias Type II.

Те все още не са налични, но се очакват скоро. Този тип носители разбира се имат основно носталгична нотка, като едва ли ще се върнат в по-сериозни мащаби. Все пак изглежда има интерес от по-ограничен кръг потребители.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !