Pixel Watch може да се доставя с много стар чип

Offnews Последна промяна на 16 май 2022 в 07:13 489 0

pixel watch

Google очевидно планираше първоначално да пусне първия си смарт часовник Pixel Watch още през 2018 година, заедно с Pixel 3. Това обаче така и не се случи, но пък основен недостатък на часовника може да се окаже много стария чип.

Google официално показа Pixel Watch по време на I/O 2022, потвърждавайки слуховете за кръгъл дизайн, тактилна корока, персонализирани каишки и интеграция с Fitbit. Компанията обаче запази в тайна повечето подробности за устройството, които ще станат ясни при премиерата му есента.

Google и Samsung съвместно разработиха чипа Tensor, който захранва най-новите телефони на гиганта, а слуховете сочеха, че Pixel Watch ще е базиран на чип на Samsung. Това накара мнозина да предположат, че това е Exynos W920, който захранва Galaxy Watch 4.

Според 9to5Google обаче, това не е така и Pixel Watch ще се захранва от чипа Exynos 9110, който Samsung пусна през 2018 година. За разлика от 5nm Exynos W910, той е 10nm и с по-стари ядра Cortex-A53, производителността му е с 20% по-ниска.

Exynos 9110 дебютира с Galaxy Watch 2018 и захранва още Watch Active и Active 2 и Galaxy Watch 3. Въпреки разочарованието от стария чип обаче, можем да очакваме Googele да компенсира това с подобрения в софтуера. Часовникът ще работи с Wear OS, а компанията обещава наистина плавно изживяване.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !