Icon с помощта на 3D принтер ще разпечати три казарми за армията на САЩ

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 08:30 4510 0

Icon

Американската стартираща компания Icon обяви своя първи съвместен проект с армията на САЩ.  Стартъпът ще използва своя строителен 3D принтер Vulcan, за да разпечати три казарми за войниците във Форт Блис, Тексас. Площта на всяко здание е 530 квадратни метра. Проектирането и дизайнът са на  архитектурното бюро Logan Architecture, специализирано в проектирането на частни домове в традиционен и екологичен стил. Според партньорите, това е най-голямата инициатива в областта на 3D печата в западното полукълбо.

"Строителството на сгради с помощта на тази иновативна технология спестява разходите за труд, а самият строеж става за много по-кратко време в сравнение с традиционните методи" -  зелеви генерал-лейтенант Дъг Габрам (Doug Gabram), един от ръководителите на съвместния проект.

В проекта ще се използват новите технологии на Icon, които вече са използвани от младата компания съвместно с редица американски разработчици и НАСА. Стартъпът разчита на своите огромни принтери Vulcan, които използват патентованата строителна смес Icon Lavacrete. Нейният състав е подобен на цимента, но е много по-подходящ за строително предприятие, което изгражда основи и стени само за един ден. Използват се алгоритми с елементи на изкуствен интелект и машинно обучение, които управляват целия процес.

Всичките три изгради ще се използват като временни жилища за войниците, които идват на обучения в Тексас.

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !