5G Pixel 6a може да бъде представен по-рано от очакваното

Offnews Последна промяна на 24 януари 2022 в 07:20 541 0

jambor

5G Pixel 6a може да бъде представен по-рано от очакваното, твърди нов слух. Според Макс Джамбор това може да се случи през май, по време на I/O.

Откакто Google пусна Pixel 3a и Pixel 3a XL през май 2019 година, устройствата Pixel от среде клас станаха популярни сред потребителите. Снабдени с впечатляваща камера, стандартен Android, хитри софтуерни трикове и по-добър живот на батерията, те са мечтата на любителите на смартфони от среден клес.

Скоро компанията се отказа от XL версиите на своите модели от среден клас и през последните две години пусна Pixel 4a, Pixel 4a (5G) и Pixel 5a. Тази година е ред да видим Pixel 6a с дизайн, базиран на серията Pixel 6, включително и лентата на камерата отзад.

Според туит на Макс Джамбор, Pixel 6a е насрочен да дебютира през май. Google може да представи устройството по преме на Google I/O:

Това може да означава, че телефонът ще бъде представен на конференцията на разработчиците, която миналата година се проведе от 18 до 12 май, след като COVID-19 доведе до отмяна на събитието през 2020 година.

Очаква се Google I/O да се проведе около 26 май. Това е датата, на която Google ще обяви Pixel Watch според Джон Просър.

Джамбор очаква по-ранно представяне на Pixel 6a, за който се говори, че ще разполага с 6.2 инчов OLED дисплей с резолюция 1080р. Според спекулациите телефонът ще се захранва от Snapdragon 778 SoC, но в края на миналата година AndroidPolice заяви, че той ще пристигне с чипсет Tensor GS101 като останалите модели от серията Pixel 6.

Основният сензор на задната камера може да е Samsung GN1, същият 50 мегапикселов сензор, който компанията използва в Pixel 6 и 6 Pro. Според някакъв код, скрит от Google, има две различни версии на масива на задната камера на Pixel 6a, които се тестват.

Едната версия, наречена “cloudripper”, използва същите сензори като Pixel 6 Pro, а другата, “bluejay”, използва сензори от среден обхват, което я прави по-вероятна.

Ако тазгодишното представяне на Pixel 6a се случи през май, това е много по-рано от последните два модела Pixel 4a и 5а, които бяха обявени през август. От друга страна, линията Pixel 3a също беше представена през май, по време на Google I/O, така че компанията просто може да се върне към първоначалната си времева линия.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !