Образователната платформа Google Workspace става все по-интелигентна и удобна за ползване

Системата, която работи в стотици български училища, получи редица подобрения през летните месеци

Offnews Последна промяна на 01 септември 2023 в 23:28 249 0

Google Workspace
Google Workspace

Образователната платформа Google Workspace беше обновена през летните месеци с множество нови функционалности и добавена интелигентност. Очаква се това да подобри ефективността и удобството при работа с нея през предстоящата учебна година, както и да увеличи свободата на действие и възможностите на учениците и учителите, които я използват. Платформата е сред най-популярните софтуерни системи в българските училища и работи в стотици учебни заведения в цялата страна.

Една от най-чаканите новости е изкуственият интелект Google Bard и експерименталната AI-чат услуга, предоставяща отговори на въпроси чрез търсене на информация в интернет. Тя има за цел да предостави подобрено изживяване, като за разлика от други ИИ платформи, Google Bard използва информация от интернет, за да отговори на запитванията.

Друга интересна нова функция, пусната през лятото, са интелигентните съобщения в Google Chat, които вече могат да предлагат подходящи контекстуални фрази при писане в чата, и възможността за добавяне на хипервръзки към текста в съобщението. Оптимизира се и процесът по приемане или отказ на заявки за присъединяване в Google Meet, както и по-доброто изживяване „картина в картина“ с много функционалности и допълнителни възможности, осигуряващи по-голяма гъвкавост при споделяне на екрана или навигиране до подходящ екран за по-динамично изживяване.

След като по-рано тази година Google подобри опциите за форматиране и персонализиране за таблиците със съдържание и реорганизира опциите, сега идват и подобрени възможности за позициониране на таблици за документи, зададени във формат “страници”. Тези функции добавят повече гъвкавост и контрол върху оформлението на текст с таблици в Документи. Потребителите ще могат да се възползват и от обогатено форматиране на текст към коментари в Google Classroom, персонализирани изгледи в Google Slides и нови персонализирани настройки за мащабиране.

В администраторската конзола вече е възможно закачане на до пет връзки в горната част на лентата за навигация, което позволява по-бърз достъп до важни страници. В Google Календар пък е добавена опция за задаване на работни места, а Gmail позволява директно договаряне на време за срещи в имейлите, което оптимизира планирането.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !