Над 100 проекта ще бъдат представени на „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“

Ученици от 3-12 клас от школите на Училищна Телерик Академия в цялата страна ще представят реализираните си идеи в креативни проекти

Offnews Последна промяна на 27 април 2023 в 12:40 659 0

Телерик Академия
Телерик Академия

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас, ще проведе фестивал за края на учебната година тази събота (29 април), в Иновационен Форум “Джон Атанасов” на София Тех Парк. Близо 200 деца и младежи ще демонстрират проектите, които са създали по време на безплатните обучения по програмиране и дигитални науки. По време на събитието посетителите ще имат възможност да разгледат интересни компютърни игри, уеб сайтове и дигитални проекти, разработени от възпитаниците на Училищна Телерик Академия. Учениците ще имат възможност да създадат нови приятелства, да се забавляват и да срещнат популярни личности. Регистрацията за събитието е през сайта на Училищна Телерик Академия.

„Вълнуваме се, че тази година имаме възможност да проведем за първи път фестивал, в който да се включат ученици от цялата страна. Надяваме се това да постави основите на една прекрасна традиция. „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“ има за цел да възнагради усилията на всички дигитални създатели от школите на Училищна Телерик Академия и да вдъхнови още ученици да развият дигиталните си умения“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Специални гости на фестивала ще са талантливата изпълнителка Керана, влогърът и режисьор Крис Захариев, медик-иноваторът д-р Ваньо Везиров и Евгени Косев от Kelvin Health. Те ще споделят своите идеи и опит в областта на технологиите, здравето и креативността с всички участници на събитието.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят и с още невероятни личности, които ще се присъединят към нас на 29 април в иновационния форум "Джон Атанасов".

Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация през сайта на Училищна Телерик Академия. Ще има много награди и изненади, предоставени от партньорите на събитието.

Фестивалът се реализира с подкрепата нa София Тех Парк, Фондация “Америка за България”, Lidl Bulgaria, Европейски Софтуерен Институт - Център Източна Европа (ЕСИ ЦИЕ), както и в партньорство с A Data Pro, Anthill, Bosch Engineering Center Sofia, Evedo, euShipment, Climb Academy, LimeChain, Nemetschek, Neterra, Progress, SiteGround, Software AG, Strypes, StorPool, Tick42, Trading 212, Walltopia Climbing Center, HP Inc. Bulgaria, Schwarz IT.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !