Xiaomi има ефективна система за предупреждения при земетресения в Китай

Offnews Последна промяна на 13 май 2021 в 11:35 5325 0

Screenshot 2021-05-13 092107

Xiaomi въведе система за предупреждаване при земетресения с MIUI 11. Сега данни на компанията сочат, че тя е сработила 35 пъти в Китай, като в повечето пъти земетресенията са били с магнитуд от 4 нагоре по скалата на Рихтер. Xiaomi споделят още, че въпросната функционалност е налична на близо 9 милиона устройства, включително смартфони и телевизори.

От компанията съобщават, че функционалността е активна в 25 провинции в Китай. Постоянно се работи и върху нейното подобряване и разширяване съвместно със съответните институции в страната. Планира се и разширяване на известията и отвъд потребителите на MIUI. Засега обаче няма индикации дали услугата ще се появи и извън страната.

Решението работи като система за ранно сигнализиране при засичане на първоначалните вълни на земетресението. Между тях и последващите по-силни има време, в което хората могат да предприемат защитни мерки.

Припомняме, че наскоро и Google активира подобна система, която разчита на смартфоните на потребителите за засичане на първите признаци за земетресения. Засега системата наречена Android Earthquake Alerts System е активна в Гърция и Нова Зеландия, както и щатите Орегон и Калифорния. Очаква се в бъдеще тя да обхване и други държави.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !